lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pukutraumaa

Kuuntelin menneellä viikolla joutessani Fugessa TV Finlandiaa, ja sieltä sattui tulemaan Yle puheen aamu -ohjelma, jossa Olga K haastatteli suurta suosikkiani Jaakko Seliniä. Voit kuunnella ohjelman täältä, se on tosi hauska.

Jutun idea on se, että mistä suomalaiset tunnistetaan ulkomailla. "Terve terve!" raikuu ulkomaalaisten ravintoloiden sisäänheittäjiltä ja myyntikojuista, vaikka et ole sanonut sanaakaan. Etelän lomakohteissa kauppiaat ovat kertoneet Jaskalle, että suomalaiset tunnistaa siitä, kun perhe kävelee jonossa, isä ensimmäisenä, sitten äiti ja sitten lapset, ja kaikki katsovat maahan. Vaatteet ovat beessisen ja arkisen sävyisiä, ja näyttävät siltä, ettei niitä ole taas yhdeksään kuukauteen käytetty, vaan kesävaatteet ovat olleet kaapissa talvikorjussa ja sieltä suoraan nostettu matkalaukkuun.

Joten hävitän ensi tilassa kaikki beessiset vaatteeni, sitten harmaat ja maastonvihreät, sekä valkoisista ja mustista jätän vaan muutamat harkitusti jäljelle ja ostan tilalle värikkäitä epäkäytännöllisiä vaatteita. Olen ylpeä suomalaisuudestani, mutta haluan näyttää kansainväliseltä.

Itse asiassa aloitin muuttumisen jo Fugessa hankkimalla nämä:


3 kommenttia:

 1. Eilen olin jo muka lähettämässä veistiä mutta sinne jonnekin se hävis!
  Olette jo kotimaassa mutta kiva loma lämmössä on varmasti muistoissa.
  Ihanan väriset kengät ja laukun olet ostanut.

  Muistan nuoruuden ajoilta kun olin Tukholmassa kesätöissä ihan laivarannassa, natkatoimistossa ja kaukaa näki jo suomalaiset tädit valkoisissa hatuissaan ja beeseissä poplareissaan, että tottahan se vaan on.

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut samantyyppisiä lauseita suomalaisista! Olimme kerran Unkarissa ja mieheni meni odottamaan lentokentälle lähtöä hotellinaulaan, meitä olisi tulossa opas noutamaan...Oma oppaamme olikin sairastunut ja saimme täysin unkaril.oppaan. Opas oli seisonut hetken hotellinaulassa ja sitten kävellyt suoraan mieheni eteen ja sanonut, että siinähän te olettekin, odotetaan muita tässä. Mieheni oli kysynyt,e ttä oliko oppaalla valokuva mukana, kun tiesi heti kävellä oikean ihmisen eteen...ei ollut valokuvaa, mutta opas sanoi tuntevansa suomal.jo kaukaa. Olisi pitänyt kysyä, että mistä, heh, mutta varmaan parasta, ettei häneltä sitä kukaan kysynyt. Iloisenväriset olit löytänyt,noilla kelpaa kesällä tepastella!

  VastaaPoista
 3. No jo vain on popot ja laukku niin kauniit ja kansainväliset, ettei tunnista suomalaisiksi (vai hetkinen, haittaks se jos tunnistetaan). Me oltiin Kataloniassa viikko sitten. Siellä sekoittuu Barcelonan miljoonavilinään kaikki kansallisuudet ja rodut, jotta ei tarvi yrittää piiloutua ;)
  (Saa nähdä onnistuuko nyt kommentointi. En onnistunut viime kerralla kun yritin)

  VastaaPoista