tiistai 19. kesäkuuta 2012

Hautojen-, vanhusten- ja miestenhoito

Tänään paikallislehdessä toimittaja Päivi Leppilahti kirjoittaa hautojen hoitamisesta. Hänen mielestään hautausmaat ovat kaunista katseltavaa, mutta kauneuden eteen tarvitaan paljon seurakuntien puutarhureiden ja omaisten työtä. Siitä päästäänkin sitten sujuvasti hautojen hoitamisesta tai hoitamattomuudesta johtuviin meheviin sukuriitoihin. Jos asut sukulaisen hautuumaan kanssa samalla paikkakunnalla, olet vääjäämättä ja itsestäänselvästi haudan hoitaja. Jos asut pienellä paikkakunnalla, pääset lisäksi naapureiden silmätikuksi: jos äitienpäivänä isoäidin haudalla ei ole valkoista ruusua istutettuna, olet todennäköisesti kiittämätön ja unohtanut häneltä saamasi huolenpidon. Seuraavaksi olet valinnut väärät tai liian halvat kukat, etkä ainakaan uusi niitä tarpeeksi usein. Hautojen hoitoa ei seurakunnalta voi ostaa, sillä mitä kyläläisetkin siitä sanoisivat?
Mielipidepalstalla H.A. oli huolestunut  ikäihmisten kohtelusta: eutanasiasta ja alkoholin käytöstä. Hänen mielestään myrkkypiikin varjossa on viinilasillinen sallittu, ja jos menee oikein putkijuomiseksi, säästyy myrkkypiikki. Hän sanoo, että antakaa vanhusten olla. Liikkukoot ne, ketkä pystyvät, ja olkoot liikkumatta ne, ketkä eivät viitsi. Elinikää ei kuitenkaan ole kauan. Hän lupaa, että sitkeimmistä vanhuksista jää vielä tappamista yllin kyllin, ja sitten kun vanhuksista jää luppoaikaa niin hoitakaa te kakaroitanne, jotka kylillä juovuspäiten möyryävät. Harvemmin siellä vanhuksia kännissä näkee.

Tekstaripalstalla nimimerkki Huonoja vaimojako? kehotti tekemään teinityttö-valeprofiilin iskuri.fi:hin. Hän oli tehnyt, ja yli 200 paikkakuntalaista keski-ikäistä miestä, joukossa hänen oma miehensä, oli vastannut...

3 kommenttia:

 1. Noinhan se on! Kokemusta moisesta on...määrätyt kukat tulee olla alkukesästä ja juhannuksen jälkeen toiset, herttintähden. Olen sanonut tyttärilleni, että mulle ei saa tehdä näkyvää hautaa, minä asustelen heidän sydämissään! Hyvin kirjoitit. onpas tuo viimeinen melkoinen juttu kanssa, heh...

  VastaaPoista
 2. Voi hyvät hyssykät! Tuo hautojenhoito on juuri niin vaikea juttu kuin kerroitkin. Itse olen pyytänyt tuhkauksen ja mereen, lapsuuden maisemiin. Ei jää kenellekään ongelmia haudasta.
  Itse kyllä kävelen mielelläni hautausmaalla ja muistelen sukulaisia ja ystäviä. En arvostele hautoja vaan nautin rauhasta.

  VastaaPoista
 3. Miten kukaan jaksaa kommentoida yleisönosastonkirjoituksia? ihan kummaa touhua :D Oon tainnu toimia inspiraationa. Taudan itekki omaksua tän konseptin, ois ainaki mielipiteitä jaettavana!

  VastaaPoista