lauantai 22. syyskuuta 2012

Torrevieja osa 5

Tai oikeammin Valencia. Matkustimme kolmisin Alicanten kautta Valenciaan. Asuimme kaksi yötä hotellissa, ja tytär tietysti kotonaan. Valencia on kaupunki,  jossa kannattaa ehdottomasti käydä: erittäin suuri, mutta siitä huolimatta selkeä. Ja erittäin kaunis laajoine puistoineen, sekä vanhoine että uusine rakennuksineen.
Vanhaan joenuomaan rakennettu, useita kilometrejä pitkä ulkoilupuisto Valencian keskustassa
Tieteiden ja taiteiden kaupunki Valenciassa

Täällä Espanjassa eläminen on edullista. Ruokakassilliset kaupasta maksavat noin puolet siitä, mitä Suomessa saa niistä pulittaa. Ravintolaruoka maksaa 8 - 16 euron välillä, se on erittäin hyvää ja tarjoillaan kohteliaasti. Ruokakaupassa oikein hyvä viinipullo maksaa noin kolme euroa. Taksin lähtöhinta on 3.80, ja siirtymiset kaupungissa maksavat yleensä alle kympin. Paikallisbussilippu maksaa 1.30 €. Bussilippu 60 kilometrin päähän Alicanteen maksoi 4.20 €. Kulttuuri sinänsä on hauskaa seurattavaa: kaikki tapahtuu äänekkäästi ja monisanaisesti. Kaupassa myyjät kommunikoivat huutamalla kassalta toiselle. Bussissa kuski huusi pysäkkien nimiä, ja jos halusi jäädä pois, huudettiin "Si!". Aina tervehditään kuuluvalla "Hola!":lla. Kyllä hävettää, kun ei saa itsestään sen vertaa ääntä, että oma tervehdys kuuluisi edes metrin päähän.

Sää on edelleen kaunis. Lämpötila tänään iltapäivällä on 28 astetta, aurinko paistaa pilvettömältä kirkkaansiniseltä taivaalta. Lämmin tuuli suhistaa palmunlehtiä. Ilta pimenee puoli yhdeksän aikaan nopeasti, mutta lämpötila jää edelleen 24 asteen paikkeille. Topilla ja shortseilla tai hameella pärjää, illallakaan ei tarvitse "pidempää vaatetta".

4 kommenttia:

 1. Ei voi muuta kuin karehtia. Kertakaikkiaan. Ja kun vielä saat olla noin kauankin aikaa reisussa. Täällä harmaata ja sateista, on ollut jo kylmä paljailla nilkoilla. En tahdo antaa periksi syksylle, en osaa irrottaa otettani kesästä; kesäriippuvuussuhde meneillään. Sun kanssa olisi siellä ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Täällä vettä sataa ja kylmää on. Oi sinua onnellista kun saat olla ihanassa etelänlämmössä:-)

  VastaaPoista
 3. Kyllä sopivaan aikaan loman ajoititte! Täällä sataa vettä ja on niin kylmä...

  VastaaPoista
 4. Kertomasi Espanja kuulostaa juuri sellaiselta mistä oon aina haaveillut ja missä olen halunnut käydä. Mun on päästävä Epsanjaan!!! :)

  Nauti vielä siellä oleilusta: täällä sataa! L;D

  VastaaPoista