tiistai 25. syyskuuta 2012

Lomalukemisena Hämeen-Anttilaa

Ostin matkalle mukaan Virpi Hämeen-Anttilan kirjan Tapetinvärinen. Olen lukenut melkein kaikki Hämeen-Anttilan kirjat ja tykännyt niistä. Tapetinvärinen oli hyvin erikoinen kirja. Mietin koko ajan, että millä kokemuksella kirjailija kirjoittaa selvästi mielenterveyden horjumiseen liittyvistä asioista. Kirjan keskivaiheilla iso pyörä pyöri jo niin lujaa, että en jaksanut edes joka sanaa lukea. Kuitenkin oli pakko lukea kirja loppuun, enkä nyt aio paljastaa miten siinä kävi. Lukekaa itse. Mutta mutta. Kun peilaan kirjan sanomaa itseeni, voin vain todeta, että asuuhan minussakin Aku Ankka, Muumimamma, Tiukkis, puiston penkillä nukkuva väsynyt Meeri...

Tiukkis


5 kommenttia:

 1. Minäkin olen lukenut Virpin kirjoja ja samaa sisäistämistä olen ihmetellyt. Olen tavannukin hänet kerran tilaisuudessa, jonka jälkeen uusi kirja esiteltiin. Ihanan sympaattinen ja vaatimaton nainen. Oma lapsuus ollut hyvin vaikea ja köyhä. On oppinut nauttimaan elämästä ja silti pysynyt niiin aitona ja herttaisena.

  VastaaPoista
 2. En ole lukenut Hämeen-Anttilaa vielä, mutta lukeminen on muutenkin jäänyt kokonaan taka-alalle viime vuosina.

  VastaaPoista
 3. Mnä olen kanssa lukenut. Miten tuo on nyt mennyt aivan ohi silmieni. Kiitos vinkistä, menen kirjastoon tänään! Oli hyvä toteamus tuo viimeinen lauseesi, heh!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti "väsynyt Meeri lepää" välillä. Lukematta on tämä kirja ja voisi listalle laittaa. Hyvää syksyä.

  VastaaPoista
 5. Mulla on paraikaa kesken tämä kirjaa. Ihailin kanssa sitäkin, miten kirjoittaja osasi viedä juonta. Jouduin itsekin välillä harppomaan...kertakaikkiaan en jaksanut lukea. Mutta loppuun saakka sen pitää lukea!

  VastaaPoista