sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Puukiipijä

Tänään on kolmas kerta, kun pääsen tästä tietokoneen äärestä ikkunasta seuraamaan puukiipijän kiipeilyä läheisen ikikuusen runkoa ylös. Alas se tulee aina lentämällä.
Lisää täältä ja täältä.
Kuva Luontoportista.

Lisäksi pari viikkoa sitten näin ensi kertaa eläissäni taviokuurnia. Niitä oli parinkymmenen yksilön parvi ruokailemassa samaisen ikkunan edessä olevalla pihakäytävällä. Yritin hakea lintukirjat läpi, muttei ollut peipposissa eikä varpusissa, joksi lintuja epäilin. Vasta muutaman päivän päästä luin lehdistä taviokuurnien liikehdinnästä.

Kuva Avikos.

4 kommenttia:

 1. Varmasti upea kokemus nähdä uusia lintulajeja. Itse tunnen huonosti lintuja mutta entisen kodin pihalla vieraili aina syksyisin tilhiparvi, joka tyhjensi koristekirsikkapensaan hetkessä. Sitä oli hauskaa seurata.
  Helteiset terveiset taas THaimaasta!

  VastaaPoista
 2. Voi hyvänen aika. Olin tähän mennessä kuullut nuo lintujen nimet mutta en edes koskaan katsonut lintukirjastani (omistan sellaisen ja kiikaritkin!), miltä ne näyttäisivät. Nyt voisin taas nostaakin kiikarit esille, ne on ollu n 4 vuotta Pyryltä piilossa mutta nyt se varmaan antaisi lintukirjani ja kiikarini olla paikoillaan....ikkunan lähellä olevalla pöydällä. (seurailin kesällä viimeksi lokkien pesimistä keskellä jokea)

  VastaaPoista
 3. Meeri, minun blogissa on haaste sinulle. :)

  VastaaPoista