torstai 21. helmikuuta 2013

Kolmas viikko

Täällä sitä vaan elellään Espanjan arkea. Kielikoulu on niin hauskaa, että se on vienyt aivan mennessään. On mukavaa, kun kerrankin on aikaa keskittyä johonkin ihan uuteen, ihan totaalisesti. Kuntoilukin hoituu siinä samalla, kun reppu selässä kävelee keskustaan ja takaisin.

Tällä viikolla sää on epävakainen, pilvistä, sadetta ja aurinkoa vuorotellen, silti lämmintä. Valitettavaa, sillä juuri nyt täällä on suomalaisia viettämässä hiihtolomaa. Pääasiassa täällä Costa del Solilla eli Aurinkorannikolla paistaa aina, pilvettömältä taivaalta. Onhan siinä vissi ero, kun juuri eilen Suomessa uutisoitiin siitä, että kahden ja puolen kuukauden aikana aurinko on näkynyt 18 tuntia.

Viikonloppuna lauantaisin täällä on paljon väkeä liikkeellä, ostoksilla ja Rantakadulla ulkoilemassa. Kaupat on auki iltayhdeksään asti. Sunnuntaina Fuengirola pysähtyy täysin. Iltapäivällä ravintoissa näkee espanjalaisia perhekuntia ja kaveriporukoita kokoontuneina yhteiselle pitkälle päivälliselle. Kyllä on ääntä, puhetta, naurua, käsiä ja halaamista.  Siinä meillä suomalaisilla kiireisillä vakavanaamaisilla tuppisuilla on vielä paljon oppimista!

Lisää lukemista espanjalaisesta kulttuurista suomalaisesta näkökulmasta Kitin blogissa.

3 kommenttia:

 1. Täällä on todellakin ollut harmaata mutta nyt on meilläkin näkynyt aurinkoa kolme päivää peräkkäin ja pakkasta vajaat 10 eli ihana ilma. Talvilomalainen Aino, 9v, oli eilen meillä ja olimme luistelemassa auringonpaisteessa.
  Muistan itsekin, miten ensimmäisinä etelänmatkoillamme katselimme parvekkeella italialaisten perheiden iltaruokailua. Ei ollut kiirettä, eikä hiljaista. Pöydän ympärillä oli aina iso joukko sukua ja ystäviä. Näkymä oli nimittäin suoraan naapuritalon kotiin. Ihanan tunnelman muistan vieläkin yli 40 vuoden jälkeen..

  VastaaPoista
 2. Jännää että ne siellä jo iltapäivällä kokoontuu! Täällä kun sunnuntain dinner tuntuu tapahtuvan siinä yhdeksän maissa ja siitä eteenpäin. On siinä kyllä iloa ja meteliä!

  VastaaPoista
 3. Kuulkaas nyt, neiti Kit :) Eipäs takerruta pikkuseikkoihin! Olkoon nyt sitten vaikka almorzaamista. Tiedät vallan hyvin, etten ole enää yhdeksältä hereillä! :)

  VastaaPoista