tiistai 26. helmikuuta 2013

Perinneruokaa

Viime viikolla söimme menu del diaa lounaaksi espanjalaisessa ravintolassa. Primeroksi otettiin los callos, kun sitä oikein suositeltiin ravintolan ulkopuolen ilmoitustaululla. Saatiinkin eteemme oikein herkullinen muhennos vielä kuumuuttaan porisevalla savilautasella. Aikamme herkuteltuamme Mies alkoi muistella, että Hans Välimäki Hansin matkassa telkkarissa oli syönyt samaa. Muistelu eteni siihen vaiheeseen, että callos tarkoittaa....  pötsimuhennosta! Sen jälkeen annoksesta maistuivat vain pavut.

Olen nyt kolmessa ja puolessa viikossa opiskellut saman verran espanjaa, mitä tulee suomalaisessa kansalaisopistossa vuoden aikana, vaikka koulua on vain kaksi tuntia päivässä. Onneksi täällä on aikaa myös itsenäiseen opiskeluun. Huomenna on tenttipäivä. Otimme vielä kaksi viikkoa lisää kielikoulua, kun tuntuu, että aikaa on ja hyvä tatsi päällä.


2 kommenttia:

  1. No voi että..täällä arjen harmaudessa, ruokana oli tänään juustoa näkkärillä, en jaksanut lähteä vierfeiseen ruokapaikkaan syömään. Tottapa siellä olisi ollut paistinperunoita. Ja sä siellä...huokaus, kaukana paistinpotuista. Nauti!!!

    VastaaPoista
  2. Moikka sinne kauas ! Mahdatkos osata enään soomea kun tulet takaisin tänne kulttuurin kehtoon porriin.Kyllä tuntuu olevan mukavia päiviä teillä siellä,varmasti kovat vieroitusoireet kun tulette takaisin.
    Nauttikaa siellä nyt ja tapaamme sitten kesän alussa.

    Terveisin Hansu

    VastaaPoista