perjantai 8. maaliskuuta 2013

Arkisia huomioita

 Tämä on espanjalainen käsitys siivoamisesta ja siivouskomerosta. Ei mitään turhia mattoja, kun ei ole mattotelineitäkään, eikä imuria. Meillä ainakaan täällä. Parvekkeelta ei anna luonto periksi tomuttaa naapurin niskaan. Torreviejassa suomalaisen sisustussuunnittelijan omistamassa espanjan-asunnossa oli matot, imuri ja joustinpatjat, mutta se olikin ylellisyyttä. Asunnoissa on kivilaattalaattiat, ja uskokaa täi älkää, mutta nuo siivousvälineet ovat aivan toimivia! Ja ne säilytetään parvekkeen nurkassa.
 Vessoissa on aina vessapytyn lisäksi tämä. Mielenkiintoista!
 Sängyt ovat vaatimattomia mutta täysin toimivia. Sängyn pohja koostuu muovirimoista, ja niiden päällä on tavallinen vaahtomuovipatja. Lakana ja historiallinen filtti -yhdistelmä on todella lämmin. Espanjalainen tyyny on pitkä ja kapea. Sitten päälle oranssin ja sinisenkirjava päiväpeite. Koska tämä on uusi moderni talo, täällä seinät ovat valkoiset. Tässä asunnossa, ihme kyllä, ei ole ollenkaan niitä perusespanjalaisia sini-keltaisia kaakelilaattoja, ei keittiössä eikä jalkalistoina.
Tästä mallia Suomen liikenneympyröihin! Norsuperhe se siinä on jäänyt ympyrän sisälle loukkuun. Tämä löytyy Penalmadenan suunnalta.

2 kommenttia:

  1. Juu ei täällä imureita tunneta. Mutta komppaan kyllä tuota toimivuutta, jotenkin tuo harja ja moppi nyt vaan toimii ja niiden esiin ottamisen kynnys on jotenkin pienempi kuin imurin. Jännää.

    VastaaPoista
  2. Voi miten tuttua! Thaimaassa on ihan sama juttu: Ei imureita, kivilattiat ja samanlaiset siivousvälineet, joilla todellakin saa hyvin pidettyä kämpän puhtaana. Ei mattoja, ainakaan meille, kamalia pölynpesiä, ilman imuria vielä!
    Helppoa, mutta Suomessa voisi tulla kyllä viileetä näillä lattioilla....

    VastaaPoista