sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Seitsemän viikkoa takana

Joista kuusi opiskelin espanjaa yksityisessä kielikoulussa intensiivikurssilla. Oli se sen verran tehokasta, että nyt osaan espanjaa kotitarpeiksi. Espanjalaiset kyllä puhuvat niin paljon ja nopeasti, että siitä normaalista kadulla kuullusta pajatuksesta ei ihan vielä ota selvää.

Tällä viikolla olemme pitäneet lomaa. Sää on edelleen epävakainen, mutta silti lämmin. Keskiviikkona kävimme Gibraltarin retkellä. Gibraltar kuuluu Englannille, joten sinne mennessä ja pois tultaessa ylitetään raja passintarkastuksineen. Kyllä siellä kannattaa käydä, jos täällä päin liikkuu. Matkalla näkee Espanjan etelärannikkoa, ja perillä tippukiviluolan, Euroopan ainoat vapaana olevat apinat, makakit, sekä hyvällä säällä Afrikan rannikon.


Gibraltarin kallio Espanjan puolelta nähtynä. Gibraltarin puolella siirryttiin pieniin pikkubusseihin vuorelle menoa varten, koska tiet ovat niin kapeita, jyrkkiä ja mutkikkaita ja tunnelit ahtaita, ettei isolla bussilla ole sinne mitään asiaa.

 Afrikka näkyy!
Makakilapset on kesyjä ja leikkisiä. Muuten saa kyllä olla varovainen, sillä ne vievät korut, kassit ja syötävät kädestä, jos ei pidä varaansa.

Tippukiviluola. Koon voit hahmottaa valaistuilla portailla olevista ihmisistä.


Ensi viikolla on pääsiäinen, ja täällä on tapana käydä katsomassa pääsiäiskulkueita. Sen lisäksi meille tulee lomavieras Valenciasta!

1 kommentti:

  1. Kuullostaa ihanalta. Siellä on kuitenkin niin lämmintä, ettei tarvitse välikalsareitA.
    Olen käynyt Espanjassa jonkunkin kerran mutta Gibraltarille en koskaan. Apinoita muuten säikyn, jurri siksi, että käyvät käsiksi ja ovat tosi nopeita varkaita.
    Oikein Hyvää Pääsiäistä teille sinne Espanjaan! Ja tervetuloa kotiinkin sitten kun ehditte!

    VastaaPoista