sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sightseeing-bussilla kaupunki haltuun

Ne kaksikerroksiset kiertoajelubussit. Kun sinulla on aikaa, ja haluat ottaa kaupungin haltuun, ehdottomasti paras tapa siihen on hypätä kiertoajelun kyytiin. Se ei ole vain se yksi bussi ja yksi rundi, vaan bussit kulkevat samaa reittiä 20 minuutin välein. Hyppäät pois kyydistä missä vaan ja takaisin kyytiin samasta tai eri paikasta.  Joka pysäkin kohdalla on jotain nähtävää. Usein on lisäksi eri reittejä.

Kiertoajelimme eilen Malagassa. Se on niin valtava suurkaupunki, että omin neuvoin eikä varsinkaan kävelemällä siitä saa mitään käsitystä. Tunnin kiertoajeluksi bussi on ehkä vähän kallis, mutta jos on viisi, kuusi tuntiakin käytettävissä, se on jo hintansa veroinen. Lippu on voimassa 24 tuntia, ja sitä voi käyttää vaikka eri kaupungissa, jos oikein haluaa maksimoida hyödyn.

Kiersimme ensin kokonaan ympäri ensimmäisen reitin, jolla oli 14 pysäkkiä, ja jatkoimme saman tien uudestaan samalle reitille. Tällä kierroksella jäimme pois eri pysäkeillä: kävimme syömässä vanhassa kaupungissa, kävimme sataman uudessa ostoskeskuksessa ja kävimme ylhäällä vuorella linnassa. Loput pysäkit ja toinen reitti jäi vielä vallan katsomatta. Nyt tiedämme, että Malaga on muutakin kuin vanhakaupunki, ja että sitä jatkuu loputtomiin joka suuntaan.

 Malagan härkätaisteluareena linnavuorelta nähtynä.

Ihan keskellä Malagaa on upea ulkoilupuisto, tuo vihreä metsä rannan ja katujen välissä. Kuvan keskellä on ruusupuisto, johon on istutettu eri ruusulajikkeita. Uusi ostoskeskus on vasemmalla satamassa huviveneiden edessä olevat matalat valkoiset rakennukset. Malagan hiekkaranta jää kuvasta vasemmalle. Emme olisi ikinä löytäneet niihin ilman kiertoajelua.


Näkymää ostoskeskuksen portailta kohti vanhaa kaupunkia.

3 kommenttia:

  1. Olihan upea retki! Oliko siinä bussissa kuulokkeet, joista voi valita kielen, millä kuulee selostuksen vai oliko se vaan tavallinen bussi?
    Madeiralla ja jossain muuallakin oli semmoiset ja löyty joskus jopa suomenkielikin.

    Kyllä nyt Espanja houkuttelisi mutta seuraava reissu on systerin kanssa bussilla Saksaan ja Hollantiin kukkia katsomaan!

    VastaaPoista
  2. Voi että...kuvat kertovat isosti...ja minä täällä vain tulvia odottelen ja sulla tuollaista ihanuutta! Nauttimisiin!

    VastaaPoista